Over mij

Mijn visie & missie

Vrijheid is jezelf mogen zijn

Ik laat jou zien hoe je kunt staan voor jezelf

Lonneke van Duurling, arts & lifecoach

Dubbel deskundig & maximaal betrokken

Profiteer van de unieke combinatie van deskundigheid, ervaring en inzicht die ik jou als forensisch arts én lifecoach bied

Bij mij ben jij veilig zoals je bent, omdat ik jou altijd de ruimte geef om jezelf te zijn. Zo sta ik in het leven en die levenshouding is door mijn medische opleiding en forensische ervaring verder versterkt. 

Expertise bieden in mijn vakgebied is voor mij vanzelfsprekend, het kunnen afgrenzen van je eigen expertise vind ik zo mogelijk nog belangrijker. Net als objectief zijn: ik ga altijd uit van feiten en doe geen aannames. 

Erkenning, veiligheid, rechtvaardigheid en integriteit staan bij mij voorop. Dat maakt mij behalve een deskundige coach ook een betrouwbare coach. En ik zet me graag in voor jou!

Respectvol inzichtgevend

Dat is mijn kracht als coach. Door mij gecoacht worden betekent dat we samen kijken naar de gebeurtenissen in jouw leven. Ik laat jou zien en voelen hoe die jou beïnvloeden. Altijd met respect voor jou.

Inzicht kunnen geven vind ik het allermooiste onderdeel van coaching! Telkens als in een sessie het ‘kwartje valt’ bij iemand, krijg ik letterlijk kippenvel. Wanneer ik merk dat ik kippenvel krijg, weet ik ook meteen dat we bij de echte, onderliggende pijn zijn gekomen. En doordat ik volledig afgestemd ben op jouw behoeften, kan ik je met alle respect in de spiegel van jouw leven laten kijken.

MIJN ACHTERGROND

Voelsprieten voor wat jij nodig hebt

Door deze voelsprieten kan ik moeiteloos afstemmen op jouw behoeften, maar die kwaliteit komt niet uit de lucht vallen…

Opgroeiend in een doorsnee Brabants gezin met twee kinderen en werkende ouders, kreeg ik met de paplepel al ingegoten dat je rekening hoort te houden met anderen en dat het beter is om je aan te passen dan om aandacht te vragen. 

Mijn ouders hadden een slechte relatie, er was altijd spanning in huis en vaak ruzie. Als een ruzie te erg werd, sprong ik er (huilend) tussen om te zorgen dat het stopte. Voor de buitenwereld hielden mijn ouders de schijn op en zonder dat daar ooit over werd gesproken, was mijn opdracht om braaf mee te doen aan die geheimhouding. Zo ontwikkelde ik van jongs af aan mijn voelsprieten voor de onderliggende behoeften van mensen, de studie geneeskunde sloot daar later perfect bij aan. 

Van mijn ouders kreeg ik het voorbeeld hoe een liefdevolle relatie er niet uitziet, dus toen ik trouwde en mijn eigen gezin kreeg wist ik precies hoe ik het wél wilde. Dat zou mij niet overkomen, een huwelijk zonder liefde! Ik deed er alles aan om een succes van mijn relatie te maken, niets was me te veel. En ik had ook niets te klagen: ik kreeg maar liefst 5 gezonde kinderen, had een charmante partner, goede baan, prachtig huis, kortom: een heel comfortabel leven.

Jammer genoeg had ik van binnen wel vaak het knagende gevoel dat het in mijn relatie niet echt om mij ging, ik voelde me nooit écht gewaardeerd om wie ik ben. Ik begreep het niet en dacht dat het aan mij lag. Dus stopte ik dat nare gevoel weer weg en ging dapper door met wat ik deed. Pas na 25 jaar en het doormaken van borstkanker, drong het tot me door dat ik alleen een functionele relatie had met mijn partner. Die zou nooit liefdevol worden, hoe hard ik ook werkte en wat ik ook presteerde.

Ik had het geluk dat ik begeleiding kreeg van een fantastische coach die mij liet kijken naar mijn eigen gedragspatronen en angsten. Binnen een jaar zag mijn leven er totaal anders uit: ik maak nu mijn eigen keuzes, geniet al 6 jaar elke dag van het werk in mijn eigen bedrijf en ben gelukkig in een échte liefdevolle relatie!

Ik leerde te staan voor mijzelf en die lessen deel ik graag met jou. Want als het voor mij als succesvolle arts met uitgebreide medische en psychische kennis al ‘lastig’ was om in te zien, dan is het voor jongeren helemaal een kluif. Daarom heb ik de door mij zelf ontwikkelde werkwijze in een eGiDS verwerkt.

Mijn medische loopbaan leidde tot de mooiste specialisatie die er is: forensisch arts voor kinderen. In deze functie verrichtte ik letselonderzoek bij vermoedens van kindermishandeling of seksueel misbruik en trad ik op als gerechtelijk deskundige. In 2008 opende ik de eerste polikliniek voor letselonderzoek bij kinderen in Nederland en jarenlang gaf ik als arts en directeur leiding aan een bevlogen en deskundig artsenteam. Ik ben nog steeds dankbaar voor de politieke aandacht die ik zo heb kunnen genereren, mede daardoor is het letselonderzoek tegenwoordig onderdeel van de ketenaanpak bij kindermishandeling. Want om passende maatregelen, hulp en erkenning te kunnen bieden, is het cruciaal om feitelijk vast te stellen wat er is gebeurd!

Ook in mijn werk als coach is dit de rode draad. Mijn doel is om jou te laten voelen hoe je bent gevormd, te laten zien hoe mooi jij bent en je te leren hoe je kunt gaan staan voor jezelf, zodat jij de waardering krijgt die je verdient en de erkenning voor wie je bent.